Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - katharsis albo załamanie nerwowe
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-05-10, 17:32   #16
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Dot.: katharsis albo załamanie nerwowe

Cytat:
Napisane przez lunaa11 Pokaż wiadomość
a czy według Ciebie jedno drugie wyklucza? Potwierdzam, moje podejście do pracy nie jest odpowiednie, jakoś nigdy nie byłam w niczym najlepsza, nie wychodziłam przed szereg z obawy, że usłyszę, że jestem śmieszna, że w ogóle próbuję.
Samo rozstanie to jedno, cała historia jaka za tym stała i fakt, że wtedy straciłam nie tylko jedną osobę, ale kilka, to co innego. Plus następne doświadczenia z facetami nie zachęciły mnie do nawiązywania bliskich relacji i ufaniu ludziom na nowo.
Nad tym egocentryzmem muszę się zastanowić. Nie do końca wiem jak go interpretować i gdzie jest granica między lustrowaniem wnętrza a nadmiernym skupianiem uwagi tylko na sobie.

Dzięki za te słowa. A czy masz do polecenia jakieś konkretne książki warte przeczytania? Również życzę dużo siły
Wiesz problem nie jest w tym że analizujesz sytuacje i swoje uczucia bo to jest jak najbardziej na plus. Chodzi o to że z tej analizy wyciągasz błędne wnioski, które Cię dołują.
Nikt Ci tu nie chce dokuczyć po prostu takie negatywne nakręcanie się nie służy przede wszystkim Tobie. Wbrew pozorom z tych cytryn które dostałaś od losu możesz wycisnąć smaczną lemoniadę o ile na spokojnie przeanalizujesz sobie sytuacje i wyciągniesz z tego co dla Ciebie najlepsze. Przykład:
A) miałaś okropną pracę w której Cię wykorzystano a jak już nie byłaś potrzebna to Cię wywalono? Okej ich strata. Niech sobie szukają innego jelenia a Ty następnym razem będziesz już wiedzieć że jak ktoś Ci proponuje fatalne warunki pracy i męczysz się w tej robocie to jak nie masz noża na karku to nie bierzesz.
B) Masz podejrzenie HPV? Patrz jak dobrze ze teraz to wyłapano zanim jakieś okropne choróbsko w Tobie się zalęgło.
Tu nie chodzi o to żeby jak ktoś Cię okradnie to pomyśleć "mógł zabić" i się cieszyć ale skoro mleko się rozlało to musisz sobie też sama pomóc przez to przejść. Po prostu być dla siebie wsparciem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując