2021-05-11, 22:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Druga szansa?
Cytat:
Napisane przez arbuzik9194
Rozmawialiśmy na ten temat... Zapytałam się dlaczego tak się czuł, dlaczego mi nic nie mówił. Odpowiedział, że nie wie. Nie był w stanie dać mi konkretnej odpowiedzi.
Miesiąc później poprosiłam go o rozmowę. Może przemyślał sprawę, ale niektóre rzeczy były niezgodne z prawdą, a reszta - same błahostki. Jakby na siłę szukał złych rzeczy.
Czytałam różne fora o depresji i psycholodzy pisali, że depresja może być powodem wycofania z relacji. Czują obojętność emocjonalną.
Wiem, że do tego trzeba podejść 50/50, bo nie wiem co siedzi w jego głowie. On sam pewnie też nie.
|
Nie zadręczaj siebie. Możliwe, że depresja wpłyneła na jego decyzję, nie radzi się osobom w depresji wprowadzać radyklanych zmian w życiu, ale możliwe też, że nie.
Nie dziw, że się też, że nie potrafił Ci mówić o emocjach. Czytałam i rozmawiałam z psychologiem o depresji, ponieważ miał ją mój były i podobno dotyka on częściej osoby, które tłumią emocje. Cześciej też na nią chorują osoby, które miały z tego czy innego powodu nieszczęśliwe dzieciństwo, ich rodzice nie wykształcili z nimi bezpiecznej więzi, itd.
Piszesz, że on się nie leczy. Był u psychiatry, brał leki 2 miesiące i przestał, nie wygląda to dobrze. Jak on sam sobie nie chce pomóc, to Ty mu nie pomożesz.
|
|
|