Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Minimalistyczne Wyzwanie decluttering 2021
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-05-14, 21:23   #30
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Dot.: Minimalistyczne Wyzwanie decluttering 2021

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Czytnik super oszczędza miejsce

Może wstaw kosmetyki i ubrania też na inne miejsca niż Vinted, np. grupy na FB .

Ja to się staram kupować tylko wtedy jak coś wyrzucam.
1 in, 1 out itd. Inaczej utonęłabym w ubraniach.

O tak kuchnia... miałam zapasy pochowane pod i między garami nawet, takie suche z początku pandemii,
Noo, nadal mam zapas makaronu A pieczywo kukurydziane jadłam razem z psami chyba pół roku.

Kosmetyki najlepiej mi szły na Allegro, tylko tam jest spora prowizja, koło chyba 9%. Na Vinted poszły dwie maseczki. Teraz obfociłam chyba ze 30 produktów, to będę wrzucać.

Kiedyś pilnowałam się zasady 1 za 1. No właśnie, słowo kluczowe to KIEDYŚ Później stwierdziłam, że teraz, zaraz wymieniam całą garderobę. Poniekąd wymieniłam... fizycznie to, co wisi w pomieszczeniu garderobą zwanym. Reszta jest w skrzyniach, szafkach i koszach upchnietych po pokojach Sprzedałam może łącznie z 50 rzeczy - świec, kosmetyków, butów, ciuchów i torebek, ale tak po prawdzie, to nie robiłam tego etatowo, tylko z doskoku 2-3 dni w mcu. Może gdybym od razu wystawiła wszystko, byłoby inaczej.

Mam nawet stół, którego nie mogę sprzedać wciśnięty pod łóżko

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując