Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październik 2021.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-05-18, 12:53   #3485
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październik 2021.

Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Na razie mamy girl power, ale coś mi się kojarzy, że chyba trzech chłopców czeka jeszcze na potwierdzenie (w tym dwóch bliźniaków, nie?), więc za chwilę może być równowaga. Co jakiś czas zerkam też na wrześniówki (w końcu ja to taka przyszywana październikówka ) i z tego co widzę, to tam chyba cały czas chłopcy trzymają niewielką przewagę.

Kurczę też mam ogromną nadzieję, że mi się te łożysko podniesie. Na ostatniej wizycie (w 19 tyg.) nadal było nisko. Ale mam cichutką nadzieję, że może chociaż trochę jest już wyżej, bo od kilku dni wyraźnie czuję jak mała tańczy mi na pęcherzu. W ogóle w porównaniu do starszej to silna z niej babka. W poprzedniej ciąży pierwsze takie mocniejsze kopniaki poczułam dopiero po skończeniu 21 tc. (a łożysko było na tylnej ścianie), teraz obrywam takie od 18.

Ja dziś spałam jak zabita. Zazwyczaj córka budzi mnie około 7, ale dziś postanowiła pospać dłużej. Obudziłam się sama dopiero o 7.50 i z przerażeniem przypomniałam sobie, że o 8.40 córka ma szczepienie. Na szczęście do przychodni mamy 5 min drogi. Znowu 600 zł poszło na taką "przyjemność", a oprócz tego mamy dziś zakaz wychodzenia na dwór. A tu pogoda taka piękna, że aż mi się płakać chce przed oknem.
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest tak, że w kolejnej ciąży ruchy odczuwa się intensywniej bo już macica jest bardziej rozciągnięta. Bo u mnie było to samo córką lekko kopała a syn jak przywalił to gwiazdy widziałam i teraz kolejny maluch też daje czadu od początku gdzie takich kopniakiem spodziewałam się za tydzień góra dwa.
Cytat:
Napisane przez Zabajonaola Pokaż wiadomość
Powiem Wam tak, tak się cieszyłam z tego bujaczka bo naprawdę super cena i w ogóle i chyba go uszkodzili w czasie transportu, bo działał (koleżanka sprawdzała na żywo), a po dostawie się nie włącza. A taki piękny amerykancki miał być [emoji23]no nic. Królem interesów jak widać nie jestem.

Za to kupiłam tez pojemnik na brudne pieluchy tomee tippee (pewnie większość mam już zna) i jestem bardzo zadowolona.

Trzymajcie kciuki i za mnie- dzisiaj idę na wizytę kontrolna, żeby podejrzeć mała kopiąca stonoge, bo ostatnia wizyta przez covid męża nam uciekła i nie widziałam jej już 1,5 miesiąca
O kurcze szkoda, że tak wyszło z tym bujaczkiem .

Ja miałam przy pierwszym kosz angel Care i był ekstra ale cena worków skutecznie mnie zniechęciła do kolejnego zakupu i używałam zwykłego pojemnika poza wizualnym efektem różnicy nie było więc teraz będę używać zwykłego wiaderka.

Trzymam kciuki za wizytę [emoji5]

Obiad zrobiony, mieszkanie posprzątane czekam na męża i córkę bo ja odbierze zaraz po pracy. W końcu c&a wysłali do mnie opóźniona przesyłkę a zamawiałam ponad tydzień temu bodziaki rozpinane pokazywałam wam. Wczoraj natomiast dorwalam pajace w Sinsay chyba wrzucili nowe wzory bo była pełna rozmiarówka tych starszych modeli zostały tylko duże rozmiary więc fajnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88710846]To są od sąsiadki rzeczy które zrobiła, nie każdy lubi takie ale ja uwielbiam. Dobrze ze kocyk taki kolorowy bo wózek czarny wiec w sam raz.

Ja mam jeszcze różne rzeczy które tez zrobiłam na szydełku - 2kocyki i różne pluszaki, tylko musiałabym zrobić foty bo nie mam na tel akurat.

Załącznik 7748940Załącznik 7748939Załącznik 7748938Załącznik 7748937

Edit
Wygrzebalam zdjęcia moich kocykow Załącznik 7748944Załącznik 7748943[/QUOTE]Piękne rzeczy [emoji7][emoji7] a te kocyki jak ze sklepu [emoji7]

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
Nie wiem czy znam przynajmniej jedna ciężarną co dobrze w ciąży spała [emoji848] ja na bank do nich nie należę. Dzisiaj też był problem, ale to z winy starszej. Ona tak strasznie się wierci, że szok. Dzisiaj kilka razy dostałam w twarz z nogi lub położyła się nad moją głową i przypadkowo łapała w nocy za włosy 🤦dobrze, że poszłam spać o 21 to człowiek jakoś się wyspał. To u mnie pogoda koszmar... Światło palę w pokoju, bo ciemno jak w nocy. A to szczepień skojarzonymi czy to jakieś dodatkowe? Jestem ciekawa co się w tej kwestii zmieniło od mojej córki [emoji848]Muszę sprawdzić pojemniki. W poprzedniej używałam reklamówek i codziennie jak nie dwa razy pieluchy szły do śmietnika na dwór.
Powodzenia na wizycie. Ja też tak miałam w kwietniu, ale moją lekarka nie robi USG na każdej wizycie i wtedy nie widziałam malucha [emoji17]

W pierwszej ciąży spałam jak niemowlę w drugiej była już jedna pobudka a teraz dwie to minimum.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora