Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-03, 16:20   #1488
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nieprzesadny SPF to dla mnie na codzień właśnie 15-20. szukam wysokiego PPD, większe SPF mi jest niepotrzebne na codzień. dlatego idealne by było połączenie SPF 15 i PPD na przykład 18, jak w aqualii. tylko ja bym wolała coś mniej konserwowanego, ale to chyba niemożliwe co do stosowania SPF 40-50 podczas kuracji kwasami - będę obstawała przy swoim: na co dzień nie potrzebuję, bo nie SPF a PPD wyraża poziom ochrony przed UVA. a efekty UVB bym zauważyła, jeśli by jakieś były. jestem wprawdzie nie porcelanowo-różowo-blada, ale blada i już normalnego make-upa od lat sobie nie potrafiłam dobrać.
to kto ma jakieś typy? może aqualii próbkę dorwę, na ślepo nie kupię z pewnością, mimo że PPD kusi
Wiesz co, szczerze mówiąc jak to pierwszy raz zobaczyłam byłam w ostrym szoku i do dziś mi się to zdaje podejrzane że jakiś krem ma ppd większe od spf. Bo niestety wysokie ppd mają tylko kremy z wysokim spf, przy czym ppd jest zwykle o ok 50% mniejsze niż spf.
Szkoda że to Vichy wypuściło taki krem bo z innej firmy chętnie bym wypróbowała, kremy vichy są średnie i mi nie służą.
Ja tyż bladzioch choć to skrzętnie ukrywam. Nawet nie do końca bladzioch bo naturalnie cerę mam w blado-różowe placki, gdyż jestem alergikiem. Ale i maniakiem pudrów brązujących więc nic nie znać
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora