Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Minimalistyczne Wyzwanie decluttering 2021
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-06-04, 17:06   #98
Michalina83
Zakorzenienie

Dot.: Minimalistyczne Wyzwanie decluttering 2021

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
ja bym się w życiu takich rzeczy nie pozbyła ale u mnie sytuacja wygląda tak, że lubię czasem pobrudzić się przy rękodziele. Kiedy człowiek poplami farbą akrylową ubranie, no to katastrofa. Jeśli nie zauważy się tego odpowiednio wcześniej, to można tylko bawić się w jakieś wykruszanie zaschniętych resztek, i nie ma gwarancji, że uda się wszystko usunąć. Akryle są milion razy gorsze pod tym względem od farb olejnych, bo choć oleje to tłuściochy, schną dłuuugo, i łatwiej się po nich wszystko czyści. Akwarele natomiast są zdradliwe, bo wydają się być tak niewinne (no bo to tylko farbki wodne), ale widzę po rękach, że akwarelki potrafią siedzieć na skórze, lub pod paznokciem nawet kilka dni czystych ubrań na wyjścia, choćby do sklepu, zwyczajnie mi szkoda na zabawy kreatywne.
Jeśli w lumpeksie zdarza mi się kupić coś, co nie pasuje (np. trzaska w biuście ), zawożę to teraz do sąsiedniej miejscowości, gdzie otwarli sklep charytatywny. To samo robię z książkami i kosmetykami, oddałam tam również parę durnostojek. Niekoniecznie mam chęć dzielić się rzeczami, za które sporo zapłaciłam, wolę je zanieść do antykwariatu lub spieniężyć na Allegro, czy w podobnym miejscu.

To też zależy co robisz w domu albo w pracy. Ja nie mam akurat takich zajęć przy których się jakoś bardzo pobrudzić można ale np kiedyś trzymałam specjalnie ciuchy do farbowania włosów, teraz jak farbuje to wkładam jakieś ciemne na lewą stronę. Chodzi mi bardziej o to, że dużo osób zostawia mnóstwo rzeczy "po domu" które czasami nawet im się nie podobają a w nich chodzą, a nie chodzą w rzeczach, które są ładne, bo nie mają okazji. I te ładne rzeczy często przeleżą w szafie szmat czasu a te sciuchane podomki dalej są noszone. Nie twierdze żeby się pozbyć wszystkiego jak leci tylko chodzi mi o to że jeśli mamy ładne ciuchy to ich używajmy nawet bez okazji.

196/150/2022262/200/2021371/366/2020 288/100/2019; 250/100/2018; 368/100/2017; 210/100/2016; 143 /100/ 2015
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując