Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październik 2021.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-06-14, 12:02   #4792
bonnie_j
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październik 2021.

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A widziałaś taką butelkę z ustnikiem zamiast kubeczka ? Jest też droższy z medeli i chyba większy ale ja na razie kupię ten.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-...m1-10612224895Z tym, że każde po urodzeniu traci na wadze bo oczyszcza się z płynu owodniowego normalnie może spaść do 10% jest pokazane jak to wyliczyć na dany dzień. Gdybym tylko to wiedziała te dwa razy temu to bym nie zgodziła się na mm.Moja córka słabo ssała cały czas na piersi a mi nikt wtedy nie powiedział, że właśnie tak wygląda kp.A to też kolejny mit, że piersi małe to nie ma mleka a duże to sam tłuszcz i też się nie da. Dobrze, że są te mity obalane. Tylko szkoda, że starsze babcie, mamy nie mają tej wiedzy i wala głupoty :/Poczytaj sobie blog hafija tam jest dosłownie wszystko o kp. Czytałam go dwa dni [emoji38] ale dopiero w tej ciąży.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oczywiście o tym wiedziałam, ale jak dziecko już straciło 8% masy i lekarze zaczynają ci gadać, że to blisko granicy, że to, że tamto to człowiek zaczyna wariować. Najważniejsze jest zdrowie dziecka a mimo wszystko będąc w szpitalu ufasz lekarzowi co mówi, że dobrze będzie podać [emoji849] a ty po porodzie z małym niemowlakiem hormony itp [emoji17]
Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Miałam o tym na studiach na biomedycznych podstawach rozwoju( z 8 lat temu). Paracetamol może powodować ADHD. Nospa może powodować problemy z napięciem mieśniowym.

Jednak profesor podkreślij,że ból matki jest bardziej niebezpieczny. A może powodować nie oznacza spowoduje. Dobre samopoczucie matki,jest ważne dla dziecka. Ja myślę nad mieszanym

Możecie do mnie strzelać, ale karmienie piersią nie kojarzy mi się dobrze.

Właśnie wróciłam od fryzjera. Odświeżony kolor i nowe cięcie. Czuję się jak nowo narodzona. [emoji7]

Uprzedze, lekarz dał zielone światło. A fryzjer stosował biologiczne farby. Bo już się nasłuchałam uprzejmych, że chce zabić dziecko...

Sąsiad pali mi codziennie na balkonie. To mi wpada do mieszkania🧐 wiem, że gdzieś palić musi. Normalnie miałam na to olewkę. Jednak teraz mnie draźni.

A ja myślę, że każdy powinien karmić jak uważa. Są dziewczyny co wiedzą, że kp nie jest dla nich. No cóż tak też bywa. Znajoma przy drugim dziecku chciała kp i w szpitalu mocno naciskali a ona miała ciśnienie pod sufit. A na to już są leki przy których się nie da. Zrezygnowała z kp. Jak dla mnie wszystko jest dla ludzi i nie można naciskać. Z jednej strony wszyscy naciskają na kp alee długie kp też jest postrzegane jako dziwne 🤷
Cytat:
Napisane przez Magdakkkmaz Pokaż wiadomość
Hej a mialyscie wizytę położnej w domu? Ja jutro oczekuje. W 1 ciazy nie było...
U mnie położne były po porodzie. A teraz wolę ominąć te wizyty. Takie głupoty jakie słyszałam od pani to aż szok 🤦 Podawać noworodkowi wodę z cukrem no litości [emoji849]

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora