Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziwne włosy - po umyciu kręcone po uczesaniu proste - poradźcie jak utrzymać skręt
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-06-22, 11:09   #1
karola11
Wtajemniczenie

Dziwne włosy - po umyciu kręcone po uczesaniu proste - poradźcie jak utrzymać skręt

Dziewczyny,
mam do Was prośbę o poradę.
Mam długie, gęste włosy, do połowy pleców, może nawet i trochę dłuższe, przód wycieniowany lekko.
Po umyciu zawsze suszę włosy wyczesując je przy tym co w efekcie sprawia, że włosy są proste. Ale zdarza się, że od spodu zostaje kilka zakręconych włosów. Są podatne na prostowanie. Po umyciu zawsze się lekko kręcą. Ostatnio z racji tego, że są upały, pochodziłam chwilę w ręczniku na głowie po czym tradycyjnie wtarłam we włosy olejek, lekko je "ugniotłam" rękoma i tak zostawiłam. Nawet ich nie rozczesywałam. Same pod wpływem ciepła się wysuszyły. Dało to taki efekt, że włosy były pięknie kręcone, nawet nie wiedziałam, że tak dobrze wyglądam w lekkich lokach :P Wieczorem po ich rozczesaniu trochę się napuszyły i z tych skrętów zostały już tylko mini fale.
Co zrobić abym mogła na codzień stylizować włosy tak, aby były tak ładnie skręcone mimo rozczesywania, jak utrzymać te loki? Ale żeby wyglądały tak ładnie i naturalnie a nie jak puch i pokarbowane siano na głowie?