Dot.: Kuchenne rewolucje a marnowanie jedzenia
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88810984]'Normalnym' idzie biznes i nie potrzebują kuchennych rewolucji.
Ten program przede wszystkim mocno otwiera oczy na syfiarstwo, niechlujność i zerową świadomość na temat produktów żywnościowych jaką bardzo często mają ludzie prowadzący knajpy. Czasem ta ich ignorancja aż szokuje. I nie bardzo ten temat się zmienia pomimo tego, że program jest emitowany już chyba z 10 lat. Ciągle zgłaszają się do programu ludzie, którzy są mocno na bakier z higieną i czystością, a przecież wiedzą, że to będzie sprawdzane więc nie wystarczy na dzień przed przyjazdem ekipy z telewizji zeskrobać tłuszcz z kuchenki, lodówki i okapu, kiedy kuchnia nie była regularnie czyszczona i odnawiana przez lata >> i oni są tego w pełni świadomi. Nie wiem na co ci ludzie liczą.
A najlepsze są te kiedyś teflonowe patelnie z teflonem zjedzonym przez klientów. Zeskrobane na dnie do samej blachy. Szok co trzeba mieć we łbie żeby robić takie rzeczy. Pogarda dla zdrowia klientów i cwaniactwo mnie po prostu odpycha u większości uczestników tego programu.[/QUOTE]
Podobno niektóre knajpy dostają przykaz żeby nie sprzątać przez ileś tam czasu, oni podpisują też umowy i tam to pewnie jest wszystko zawarte. Jak chcą wziąć udział, to muszą się dostosować.
|