Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-09-03, 07:29   #423
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki

Cytat:
Napisane przez Efkakam Pokaż wiadomość
O kurde to już poważne zabiegi [emoji44]
Mala_biegaczka, czy mogę wiedzieć na czym polega Twoja wada?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mam progenię, czyli przerost żuchwy - będą mi cofać żuchwę i dodatkowo górną szczękę minimalnie wysuwać - ta góra mnie trochę przeraża, bo to odcinają całkowicie szczękę od kości twarzy, zaraz pod nosem, żeby ustawić prawidłowo zgryz. Krzywią mi się od tego bardzo zęby i niszczą. Dodatkowo stawy już mi strzelają i takie tarcie jakby czuję. I to jest główny powód leczenia, bo wizualnie jakoś bardzo tego nie widać. Nie mam takiej typowej (przepraszam, jeśli kogo urażę) szuflady ani long face.

Ale to za jakieś 2 lata dopiero - najpierw te ósemki, później aparat, bo musi mi ortodonta ustawić ładnie zęby - zbrzydzić mnie tym samym, bo na ten moment natura mi skompensowała wadę i zęby mam tak ustawione, żeby się zgryz zamykał. Więc mi go zapewne otworzą i będę trochę słabo wyglądać do operacji, ale trudno.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Kasztanka jakie Ty masz piękne zdjęcia na insta

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2021-09-03 o 07:26
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując