2021-09-06, 15:46
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kiepskie praktyki rekrutacyjne, najgorsze oferty pracy - wasze doświadczenia
Cytat:
Napisane przez melkmeisje
Duza firma w tym samym kraju (i tu naprawde przezylam szok i byla to jedna jedyna taka sytuacja w mojej dlugiej karierze szukania pracy za granica): rekruterka w rozmowie telefonicznej zapytala mnie wprost, jak tam moje plany zwiazane z zakladaniem rodziny, bo przeciez dla Polek to na pewno wazne, Polki sa tradycjonalistkami i rodzina jest dla nich najwazniejsza. Dokladnie tymi slowami. A ja mialam 24 lata, ledwo skonczylam studia, zupelnie nie wpisywalam sie i do dzis nie wpisuje sie w ten stereotyp i nawet mi sie nie snilo, ze ktos na rozmowie o prace moze mi zadac takie pytanie, zwlaszcza okraszone tym komentarzem o rodzinnych Polkach. Dlugo zbieralam szczeke z podlogi.
|
Ja też tak miałam za granicą, tylko nie spytano wprost o plany a spytano, czy przeprowadziłabym się sama czy z rodziną, żeby ustalić czy mam dzieci. Żeby było zabawniej w polskich firmach porównywalnej wielkości nigdy mnie o to nie pytano.
|
|
|