2021-09-07, 19:02
|
|
Challenge(r) me!
|
Dot.: Planowanie ciąży i o życiu pogadamy - mamuśki 35+
Cześć, u mnie wszystko dobrze, ale nie czuje jeszcze ruchów. Nie pamiętam czy już o tym pisałam, ale daje sobie czas do 23 tygodnia. Tzn. inaczej - myślę, że przed 23 tygodniem nie poczuje ze względu na tłuszcz i łożysko z przodu. 🤭 Wczoraj jak leżałam w łóżku to nagle po raz pierwszy stwardniało mi w dole brzucha i jakoś tak pomyślałam, że może jednak coś poczuję, ale nie.
Co do zmiany lekarza to się udało - zadzwoniłam i z marszu dostałam termin na krzywą cukrową. Od razu robię to większe badanie, ale nie mam pojęcia co to znaczy że jest większe. Więcej picia? Kłucia? Dłuższe czekanie? Tylko kurczę niezbyt mądrze umówiłam się na poniedziałek, a w ten dzień męża ani auta nie będzie i nawet jeśli rano może mnie podrzucić to już mnie nie odbierze. Więc albo będę szła do domu 8-9 km albo będę zmuszona wsiąść w pociąg. A jeśli gorzej się poczuję to nie wiem co zrobię.
Inez, przypomnij na kiedy masz termin? Jakoś listopad chyba? To kręcenie w głowie i wymioty się powtórzyły czy to chwilowe było? Robiłaś jakaś listę wyprawkowa? Ja ciągle szukam i szukam i pomyślałam, ze moze cos poradzisz. [emoji4] Co do Twojej córeczki to ja też tak szkolilam miski i lalki, a później zostałam nauczycielką. 🤣 Tak że może i Wam nauczycielka rośnie. A brzuszek w końcu masz? Będzie sesja?
Misty, Ty Nifty to już za chwilkę masz. [emoji16] Ja się zdecydowanie uspokoilam, choć już nawet po tym dokładnym usg miałam lepsze samopoczucie. Tobie też tego życzę. U mnie wyniki były po 4 dniach, ale tak jak już wspomniałam wcześniej nie szly do innego kraju. Ty z USA to pewnie dłużej poczekasz, choć może tak jak Inez dostaniesz info na maila, to wtedy szybciej. Tego Ci życzę. [emoji8]
Keket, gratuluję pozytywnego testu! [emoji255]Miałaś przeczucie z tą wizyta u lekarza na wszelki wypadek. Co do Nifty czy NIPT to daje 99,8% pewności, niemało. Ile znasz tych przypadków, w których mimo dobrego Nifty były choroby? Każdy robi jak uważa, ale amniopunkcja to też ryzyko straty dziecka i to też należy rozważyć. No i pytanie co dalej jeśli dziecko będzie chore... To myślę najgorszy moment podjęcie tej decyzji. Miejmy nadzieję że wszystko u nas jest w porządku.
Zabuzabu, gdzie jesteś? Wracaj. 🥺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|