2021-09-08, 15:40
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży i o życiu pogadamy - mamuśki 35+
Cytat:
Napisane przez Misty_May
Keket to chyba nie o tym samym teście mówimy. Nifta pro tą która robię ma 99,9% pewności i ubezpieczenie na kilkaset tysięcy złotych w przypadku błędnego wyniku. To właśnie pappa jest obarczona dużym marginesem błędu no a amniopunkcja to już naprawdę niemałe niebezpieczeństwo dla dzieciątka. Ja w swoim otoczeniu mam przynajmniej kilka przypadków że papa wyszła źle nifta dobrze a dzieci zdrowe. Ale liczę że i papa i nifta wyjdą mi dobrze i będę już spokojna do końca ciąży 
Inez oj wyprawka cała do kupienia prawie nic mi nie zostało po synku oddałam wszystko do domu samotnej matki  i teraz musze wszystko kupić 
Hellcat - to czekam z niecierpliwością na ruchy. Pamiętam jak z synem liczyłam każdy ruch choć nie był bardzo ruchliwy i go musiałam czasem pobudzać słodyczami
A co do badania to może przełóż na inny dzień żebyś się komfortowo czuła taki spacer 9 km to chyba jednak za dużo chyba że sobie spokojnie pociągiem dojedziesz? A jak u Was z pandemią ?
|
Właśnie o Nifty mówię. Facet pisał na grupie, że nie mogą wywalczyć odszkodowania od tej firmy, a niby właśnie są ubezpieczeni. Dziecko mimo dobrego Nifty urodziło się z ZD. Ryzyko poronienia przy amniopunkcji wynosi poniżej 1%.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------
Cytat:
Napisane przez Inez03
Hej Zabuzabu przytulam, dużo sił, niestety ta choroba jest bezlitosna.
Ja mam nadzieję że dzidziuś nie będzie kazał na siebie długo czekać bo już mnie to częste lezenie trochę doskwiera.
Kate termin mam na 29 listopada, więc nie wiadomo czy do grudnia nie przeciągne.
Rozszerzone badanie na cukier to pewnie ponad dwie godziny będzie trwać, najpierw na czczo ci krew pobiorą, potem po wypiciu drinka za godzinę,a następnie po dwóch. Ja byłam senna po tym drinku, więc raczej bym na 9 km spacerek się nie wybierała.
Jeśli chodzi o wyprawkę to zależy co bo z kosmetyków to ja tylko podstawowe minimum kupuję. W szpitalu tu po porodzie dają terz kosmetyczkę z produktami dla dziecka do kąpieli i paczkę pampersów, chusteczki do wycierania pupy to ja używałam waciki takie większe namoczone w wodzie i pupa nie była czerwona. Chusteczki nawilżające tylko poza domem używałam.
Ja kupiłam specjalnie torbę z wieloma przegródkami na wszystkie rzeczy potrzebne przy dziecku, pampersy, ubrania,mata do przewijania, dobrze jest wszystko mieć w jednym miejscu i tylko uzupełniać przed wyjściem gdzieś.
Laktator czy sterylizator to można po urodzeniu dokupić,my najpierw wypozyczalismy z apteki, teraz mam swój,jak nastawiasz się na karmienie to warto mieć aby później móc gdzieś wyjść i dziecko z mężem zostawić. U nas jednak później nie chciała wcale z butli pić, teraz będę się starać aby raz na tydzień dać butlę.
Keket to odważna jesteś bo dużo osób się boi badania wód płodowych,chociaż ja po sobie wiem że to nie jest jakoś straszne badanie tylko później zalecają dwa dni raczej poleżeć.
U nas dziś bardzo ciepło, jadę z córką po szkole na taniec i mam nadzieję że już ją zapiszę na zajęcia.
|
W szpitalu, gdzie pracuję jest poradnia prenatalna mają dobrych ginekologów. Mój gin też pracuje w tym samym szpitalu. Wolę zrobić i mieć 100% pewności niż denerwować się do końca ciąży. Gdyby amnio wykazało ZD, to usunęłabym za granicą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz