Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-04, 22:35   #1456
ajanna
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Juleczka wg mnie na początku lepiej być przy niani cały czas - chyba, że ją znasz i masz do niej 100% zaufanie - w końcu to osoba, której powierzasz to, co masz najcenniejszego (a przy okazji całe swoje mienie) ja z tą pierwszą babysitterką na początku siedziałam w domu, ale starałam się ją od razu angażować np. do karmienia - robiłam wszystko razem z nią i pokazywałam, wyjaśniałam, co chłopcy lubią i dlaczego tak robię. ale oni byli wtedy mali - 8 msc-y i było łatwiej. pamiętam, że zaraz jakoś 1. czy 2. dnia poprosiłam, żeby zaniosła ich w dzień do sypialni i uśpiła i jej się udało, co upewniło mnie, że dobrze wybrałam (ani razu nie zapłakali). do zabaw w ogóle nie musiałam jej zachęcać - sama je wymyślała. teraz w czasie okresu próbnego (2-dniowego) też byłam cały czas, ale chłopcy byli nieufni - karmić się dali, ale 2. dnia na spacer nie chcieli z nią iść - większość czasu kwękali i chcieli do mnie

BTW nasza ex-niania dziś zadzwoniła, że właśnie wróciła z wakacji i stęskniła się za chłopcami i spytała, czy może jutro przyjść się z nimi pobawić oczywiście ją zaprosiłam - ciekawa jestem jak zareagują
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora