2021-09-19, 21:40
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracujące mamy
Cytat:
Napisane przez Rododendron91
Witajcie. Jestem pracująca mama dwojki przedszkolakow. Do aktywności zawodowej wrocilam gdy mlodsze dziecko skonczylo 2.5 roku i poszlo do przedszkola,czyli troche ponad rok temu. Jednak dzieci czesto choruja, srednio raz w miesiacu ktores ma chociaz katar. I tu zaczynają sie problemy, dzieciaki muszą pozostac w domu. Wtedy sama zostaję w domu z dziecmi lub prosze o pomoc mame/teściową. Jednak one rowniez mają swoje obowiazki i głupio mi ciagle prosic o pomoc. Niezręcznie czuję się też proszac po raz kolejny o wolne w pracy, z reszta jak wiadomo nieobecność = dużo zaleglosci ktore pozniej trudno nadrobic.Czy są tu pracujące mamy malych dzieci? Jak sobie radzicie gdy pociechy choruja? I jak reagują Wasi przełożeni gdy po raz kolejny prosicie o urlop bo nie ma kto zajac sie dzieckiem?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja mam 3 dzieci, w tym dwoje w przedszkolu i najmłodsze 9 miesięcy. Aktualnie mój mąż się nimi zajmuje, a ja pracuje [emoji85] wcześniej ja z reguły brałam l4, lub babcia opiekowała się chorym dzieckiem. Z tym, że choroby nie zdarzały się aż tak często. Z tego co pamiętam najgorzej było jak pierwsze dziecko poszło do żłobka. Więcej chorował niż był w placówce. Wtedy najwięcej pomogła babcia. Myślę, że poszukanie opiekunki jest jakimś rozwiązaniem. Macie taka możliwość?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|