Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-05, 10:20   #401
ameska
Rozeznanie

GG do ameska
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Hmm.. nie, to nie jest normalne. Tzn. nie jest normalne zachowanie właścicielki i jej pretensje o to, że to ona musi cie uczyć, w końcu sama podjęła współpracę ze szkołą, płacą jej za to, ma tanią siłę roboczą i to w najgorętszym okresie jeżeli o klientki chodzi. Na "pocieszenie' powiem ci jednak, że koleżanki często na praktykach spotykały się z podobnym traktowaniem :/ Jedna była codziennie "objeżdżana" za wygląd, miała bowiem dredy i musiała wysłuchiwać kąśliwych uwag ze strony właścicielki..no ale jakoś to przetrzymała.

Z drugiej jednak strony to..hhmm.. twoje przygotowanie faktycznie może pozostawiać wiele do życzenia, skoro nie miałaś do czynienia z frezarką. No ale to już wina szkoły, w żadnym wypadku przecież Twoja, możesz napisać gdzie studiujesz, tak "dla potomności"? U mnie po pierwszym roku umiałam jakieś tam podstawy a pedicure, manicure, hennę i masaż to na pewno, teraz też jest to wałkowane i wszystkim się nudzi.. Może pomyślałabyś nad zmianą szkoły skoro chcesz pracować w zawodzie, bo skoro piszesz, że atmosfera na praktykach jest nie najlepsza to i tam za wiele się nie nauczysz.. Ja miałam to szczęście, że pracowałam z dzkiewczynami po mojej szkole, które wiedziały co i jak i np. mówiły mi już z góry, że coś tam robimy inaczej niż w szkole bo wiedizały jak jestem nauczona. A ty z kim pracujesz, jest oprócz Ciebie jakaś inna praktykantka?

Tak dla pocieszenia powiem, że robiąc po 8 godzin dziennie praktyki zajmą ci 4 tygodnie i naprawdę da się to jakoś przeżyć. Nie bierz tak do siebie krytyki, w końcu to ty się uczysz a ona jest od tego, żeby Ci pomagać, z czego jak widać nie potrafi się wywiązać. Możesz też poprosić w szkole o przeniesienien do innego salonu jeżeli faktycznie aż tak źle jest.

P.S. Dla mnie największym szokiem było przekłucie ucha !!
ameska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując