2021-09-29, 09:09
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.
Cytat:
Napisane przez Finlora
Czytałam dzisiaj artykuł i padło tam takie zdanie:
– Nie lubimy Niemców, Żydów, Rosjan, czarnoskórych, „beżowych”, kolorowych, „pedałów”, lesb. Siebie też nie lubimy. Czy my kogokolwiek w ogóle lubimy? A skoro nie lubimy innych, to kto by się przejmował faktem, że gdzieś na granicy umiera człowiek.
I coś w tym jest.
|
Racja. Znałam (już prawie nie znam bo pozrywałam kontakty) mnóstwo takich osób, że jaki temat nie poruszysz to już skrzywiona mordka i jeczenie się zaczyna. Niemcy naziści, Ruscy fuzdrajcy, Ukraińcy pracę zabierają, Hiszpanie tacy głośni są, Grecy leniwi, Włosi maminsynki, Francuzi żabojady i tchórze, a najgorsi Żydzi, bo wszystkiego winni bo panabuka zabili. Tylko Węgry to hohoo bratanki. A dobry polski chłopak tylko ma pod górkę.
Jak polski facet wygląda na ulicy, każdy widzi i chyba nie trzeba się tu rozpisywać.
A jak skończy się temat złych i wrogich nam nacji, to zaczyna się żarcie na rodaków, zaczynając od polityków, sportowców a kończąc na "somsiedzie". W małym miasteczku, z którego pochodzę, to norma. Dlatego się stamtąd wyniosłam w pierwszym możliwym terminie 
Polacy potrafią się zebrać do kupy i współpracować jak mają wyraźnie widocznego jednego wrog, ale jak wroga zabraknie, rzucają się sami na siebie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|