Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mamuski styczniowo-lutowe 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-05, 10:53   #2942
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez mar_go Pokaż wiadomość
Dziewuszki, pytanko mam, do tych, które już zdecydowały się na Jumpera. Patrzyłyście na testy bezpieczeństwa fotelików samochodowych? Jak wypadają te Taco? ALe właściwie to moje pytanie jest inne. Ja juz zdecydowąłam że fotelik na pewno będzie Maxi Cosi Cabrio i czy może się orientujecie, czy można ten fotelik wpiąć do stelaża Taco? Bo było by to niezłe rozwiązanie, no i tańsze niz Quinni, o którym myślałam.
Wczoraj weszliśmy do Mothercare, dorwaliśmy się do wóżków i fotelików właśnie i zaczepiłam jakichś młodych rodziców o ich wózek, mieli Teutonie - jakiś niemiecki, który bardoz polecali i do neigo właśnie wpięty Maxi Cosi, więc może i z innymi stelażami jest kompatybilny.
mar_go - jeśli chodzi o testy bezpieczeństwa to TAKO chyba nie był nimi objęty - to bardzo prosty fotelik wpinany w pasy bezpieczeństwa - bez bazy. Ja kupuję go tylko dlatego, że jest kompatybilny z wózkiem. Nie posiadamy samochodu, więc fotelik użyjemy do przywiezienia maleństwa ze szpitala i nie wiem czy będzie inna okazja by go użyć zgodnie z przeznaczeniem... Nie chcę więc wydawać kilkuset złotych na coś co moje dziecko użyje kilka razy. Maxi-Cosi jest super fotelikiem, ma bardzo dobre oceny z testów i jeśli jeździcie autem, to nie ma co się zastanawiać - bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. Niestety z tego, co wiem nie da się tego fotelika wpiąć do TAKO, ale najlepiej dopytać w sklepie. Powodzenia w polowaniu na pojazd dla malucha

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Spoko - nawet nie wiedziałam, że tyle modeli ma hamulec ręczny, ale też nie grzebałam za tym specjalnie, bo nie jest mi ten bajer potrzebny. Szkoda, że te modele są takie drogie... to chyba jedyny ich minus

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora