Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Partner mówi, że jestem tam luźna, czy da się coś zrobić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-10-11, 14:58   #71
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Partner mówi, że jestem tam luźna, czy da się coś zrobić?

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
Wczoraj usłyszałam, bo przez chwilę pociągnęłam temat, że przed ciążą tak nie czuł, że kobiety tak mają bo poród - wszystko się wtedy zmienia, itp. I podśmiewywał się w tle tak jakby chciał powiedzieć, że faceci nie muszą się o nic martwić, bo nie rodzą i zawsze będą atrakcyjni i sprawni seksualnie, a kobieta po porodzie już jest praktycznie przegrana i do niczego. Nie powiedział tego wprost, ale ja to tak odebrałam, jak gdyby by się cieszył, że nie jest kobietą bo właściwie to jakąś wartość seksualną mają tylko nastolatki i kobiety, które nie rodziły.
Facet nawet jak ma jakieś problemy seksualne to raczej prosto da się to rozwiązać, jakaś tabletka i już, u kobiet to jest nieco bardziej skomplikowane - bo hormony, ciąża, osłabione mięśnie i więzadła, wypadanie pochwy, menopauza, itp.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Czy Ty jesteś ginekolożką - jak kobieta po porodzie się nie może rozwlec skoro mięśnie i więzadła się naciągają, a ja akurat byłam nacięta więc chyba jeszcze gorzej..

Cytuję artykuł "Luźna pochwa po porodzie
Luźna pochwa po porodzie to stan, który łatwo jest wytłumaczyć. Pochwa na co dzień ma około 2-3 centymetrów szerokości. Wiadomo, że jest elastyczna, inaczej nie pomieściłaby penisa, który w stanie wzwodu ma około 3,5-5 centymetrów średnicy. Ale poród to coś zupełnie innego – przez pochwę przejść musi główka i tułów dziecka, a to wyzwanie wyższego rzędu, nawet dla organu tak elastycznego, jak pochwa. W jaki sposób pochwa jest w stanie pomieścić noworodka? Rozwiązanie znalazła natura. Przed porodem pochwa radykalnie zwiększa swoją i tak już dużą zdolność do rozciągania się, a dzieje się tak za sprawą podniesionego poziomu estrogenów. Dodatkowo inny hormon, relaksyna, rozluźnia spojenie łonowe. Umożliwia to wydanie dziecka na świat poprzez drogi rodne. Niestety, w związku z tym pochwa po porodzie naturalnym może się znacznie rozciągnąć. "

https://dimedic.eu/pl/wiedza/pochwa-...yglada-szeroka
Nakręcaj się dalej[emoji849]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora