2008-09-05, 13:29
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Turyści made in Poland
Cytat:
Napisane przez evil minded
Moja mama już dobrych pare lat temu jeżdziła na te zagramaniczne wojaże, mówiła, że najgorszy okres zaczął się, gdy do powszechnego użytku weszły te małe kamery, ludzie filmowali wszystko. Az trzeba bylo mówić, że sobie nie życzy tego nagrywania.
|
No, to już jest plaga... i te komórki z aparatami , człek sobie siedzi spokojnie i je w restauracji obiad czy opala się na plaży i nawet nie wie, że może gdzieś jaki zboczek zza parasola fotkę cyka, a później jeszcze może wstawi na nk, czy inny fotosik, żenada
Cytat:
Napisane przez evil minded
A mnie to dziwi, bo już abstrahujac od turystów, to Polacy na Wyspach wykręcają przeróżne numery, chleja "na odwagę" przed i w trakcie lotu, odnoszą się wulgarnie do stewardes.
I słyszalam opowieśc faceta, który opowiadał, że jak kiedyś lecieli z ekipą na wycieczkę samolotem, to było takie pijaństwo, że sam pilot musiał tych ludzi uciszać 
|
O, lol i później się dziwią, że Polacy mają opinię pijaków... no skoro chleją na umór gdzie się da, to jakie mieć o nich zdanie? 
A skoro o turystach i lecie mowa, to ubrać też się nie potrafią, zwłaszcza panowie , ach te skarpetki i klapki plażowe , żadnej innej nacji nie widziałam w takim stroju, czyżby Polacy wymyślili nareszcie coś pierwsi? 
Cytat:
Napisane przez frandzelka
ja mieszkam w Londynie i jak podróżoję z Polski samolotami albo autokarem, to raczej Polacy tak sie zachowują. nie aż tak chamsko jak opisałaś, ale też w ten sam sposób. najgorzej to nie cierpie takich ludzi, którzy gadają na głos o jakichś głupotach, albo w taki 'wieśniacki' [nie mam nic do ludzi ze wsi, wiecie raczej o co chodzi] sposób, przeklinaja niemiłosiernie. nie lubie takiej 'ciemnoty' co czesto sie zdarza i czasami to chce mi sie poprostu smiac.
|
Weź nawet nic nie mów ,
po pijaństwie druga typowa przypadłość: powiedzmy, że co drugi rodak to szewc
|
|
|