2021-10-16, 21:43
|
|
Raczkowanie
|
Anglicy to ksenofoby i rasiści....- dylematy
Niestety tak jest. Zaluje ze jestem w tym kraju!!! Mieszkam w malej konserwatywnej miejscowosci.... gdzie tak naprawde nie lubia obcokrajowcow.
Jak to oni, wprost nic nie powiesza ALE tak Ci dadza odczuc ze cos, wystarczy ze uslysza obcy akcent to juz im sie siersc jezy na tych tlustych angielskich szyjach!!!!
Ostatnio bo brexit i pandemii jest jeszcze gorzej... DUSZE SIE TU STRASZNIE... jest mi zle, nie jestem szczesliwa w tym miejscu.
Na kazdym kroku czuje ze nie chce to byc przez ta okropna atmosfere.
Mysle o wyjezdzie do Londynu... zupelnie inny klimat pod tym wzgledem, duzo polakow, grup polskich, duzo ludzi z calego swiata, anglicy tam tez sa inni! Otwarci, przyjazni.
do Polski nie wiem czy dam rade wrocic nie wiem czy odnalazlabym sie po tylu latach za granica 
Tesknie oczywiscie ze tesknie szczegolnie za Polakami, Polska otwartoscia i serdecznoscia. Tu tego nie ma, anglicy to egoisci przynajmniej w tej miescinie ktorzy maja wszystkich w dupie za przeproszeniem....
Ich sztucznosc mi uszami wychodzi. Dzis mam szczegolnie kiepski dzien chce mi sie wyc... szczerze mowiac.
Jeszcze w tej miescinie bardzo malo jest polakow. Wlasciwie mam tylko jedna kolezanke polke.
Strasznie mi tu smutno czuje sie okropnie w tej miescinie. Nic tu nie ma! A jeszcze toksyczna atmosfera!
|
|
|