Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-10-30, 19:04   #106
Olushka
Zakorzenienie

Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Możesz skrócić czas pracy ale nie wypowiedzenie. Czyli: będziesz pracować w firmie fizycznie krócej o 17 lub 20 dni, ale nadal jesteś z nimi związana. Do końca miesiąca.
Jeśli chcesz skracać samo wypowiedzenie to wtedy musisz się porozumieć z pracodawcą. A tu już pełna dowolność.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

O to mi chodziło, żeby skrócić czas pracy na wypowiedzeniu. Taki mój skrót myślowy. Już rozumiem

A czy jeśli rozwiąże za porozumieniem stron na koniec grudnia, to mogę wziąć urlop 17 dni w grudniu czy wtedy ekwiwalent mi wypłacą? Czy to zależy od szefa?

Jeszcze jedno pytanie. Mam urlop w firmie A (na wypowiedzeniu) i w czasie trwania urlopu zaczynam pracować w firmie B. Mogę tak zrobić? To zgodne z prawem pracy?

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Skrócić okres wypowiedzenia możesz tylko za zgodą pracodawcy, urlop nie ma tu nic do tego - będzie Ci i tak musiał go udzielić albo wypłacić za niego ekwiwalent. Urlop skraca Ci tylko czas wykonywania obowiązków, więc zamiast pracować dajmy na to przez 3 miesiące wypowiedzenia, chodzisz do pracy tylko 2,5 miesiaca. Przez pozostałe dni nadal jesteś zatrudniona w tej firmie, ale masz urlop.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Tak, tak. O to mi cały czas chodziło. Źle się wyraziłam, przepraszam.

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując