2021-10-30, 19:04
|
|
|
Zakorzenienie
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
Napisane przez andra
Możesz skrócić czas pracy ale nie wypowiedzenie. Czyli: będziesz pracować w firmie fizycznie krócej o 17 lub 20 dni, ale nadal jesteś z nimi związana. Do końca miesiąca.
Jeśli chcesz skracać samo wypowiedzenie to wtedy musisz się porozumieć z pracodawcą. A tu już pełna dowolność.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
O to mi chodziło, żeby skrócić czas pracy na wypowiedzeniu. Taki mój skrót myślowy. Już rozumiem
A czy jeśli rozwiąże za porozumieniem stron na koniec grudnia, to mogę wziąć urlop 17 dni w grudniu czy wtedy ekwiwalent mi wypłacą? Czy to zależy od szefa?
Jeszcze jedno pytanie. Mam urlop w firmie A (na wypowiedzeniu) i w czasie trwania urlopu zaczynam pracować w firmie B. Mogę tak zrobić? To zgodne z prawem pracy?
Cytat:
Napisane przez invisible_01
Skrócić okres wypowiedzenia możesz tylko za zgodą pracodawcy, urlop nie ma tu nic do tego - będzie Ci i tak musiał go udzielić albo wypłacić za niego ekwiwalent. Urlop skraca Ci tylko czas wykonywania obowiązków, więc zamiast pracować dajmy na to przez 3 miesiące wypowiedzenia, chodzisz do pracy tylko 2,5 miesiaca. Przez pozostałe dni nadal jesteś zatrudniona w tej firmie, ale masz urlop.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Tak, tak. O to mi cały czas chodziło. Źle się wyraziłam, przepraszam.
|
|
|