2021-11-01, 14:50
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Cytat:
Napisane przez Hultaj
Nie wiem naprawdę co Ci daje pewność co do intencji kierujących innymi osobami (że jest to rozsądek) podczas gdy ludzie są w dużym stopniu takimi istotami że sami przed sobą nie potrafią prawidłowo określać własnych uczuć czy mechanizmów działania a co dopiero zwierzać się z nich innym. Dla mnie Twoje teorie (kolejny raz się powołujesz na tą swoją jakąś mityczną wiekszość) w odniesieniu do Twoich znajomych oraz ich motywacji i potrzeb są totalnie z czapki. Znam trochę par czy osób które nie mają dzieci ale tak szczerze mówiąc jakby tak porównać to do tych którzy jednak dzieci mają to jest ich duża mniejszość. Dlaczego reszta ma to już nie wnikam, decydowali się na dzieci jako dorośli ludzie więc chyba wiedzieli na co się porywają (że będą zmęczeni niewyspani itd).
|
Może po prostu nie traktuję ludzi jak idiotow i wierzę w to, co mówią? Jak czytam nawet na wizażu, ze ktos nigdy nie czuł specjalnej chęci do posiadania dziecka, ale jednak sie zdecydowal, bo stwierdził logicznie ważąc za i przeciw że jednak warto, to gdzie tu ten mityczny instynkt? I takich historii jest bardzo dużo, a nie ze "oj no tak jakos chciało mi sie bardzo dziecka, tak samo jak chce mi sie jeść".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|