2021-11-01, 21:40
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
Napisane przez lightangel
Mam i szuflady i szafkę wiszącą. W górnej szufladzie mam organizer z Pepco (to taki zestaw małych pojemników które można dowolnie łączyć) i trzymam w nich wszystko co drobne: pędzle, kolorówkę, akcesoria do włosów. Nic mi nie lata, bez problemu znajduję co mi potrzeba. W dolnej szufladzie trzymam suszarkę i prostownicę, TŻ swoje maszynki.
W wiszącej szafce z lustrem trzymam szczoteczki (elektryczne, na ładowarkach), tonik, płyn micelarny, kremy i w zasadzie wszystko inne co płynne. Nie lubię trzymać takich kosmetyków w szufladach bo zawsze coś gdzieś się wyleje.
Oprócz tych dwóch szafek mam też dużą wiszącą szafkę, w której oprócz kosmetyków trzymam proszek i chemię do sprzątania. Na początku TŻ się pytał po co mi to wszystko, a teraz sam coś przebąkuje o tym że przydałaby się jeszcze jedna szafka. Jak dla mnie miejsca do przechowywania nigdy dość [emoji6]
Gdyby rzeczywiście po miesiącu coś nam przestawało smakować, to nikt by nie jadł np. sezonowych owoców które są dostępne przez dwa miesiące w roku [emoji6] mogę uwierzyć że po pewnym czasie może komuś mniej brakować czegoś co musi odstawić, ale raczej jak coś się lubi to się to lubi i tyle. Ja np. tylko w moje urodziny jem tort czekoladowy, a że TŻ kupuje go w genialnej cukierni to ten smak potrafi za mną chodzić cały rok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88975471]Tak, ta górna szuflada jest płytsza z wycięciem na odpływ
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez this_witch
Zwykłą niestety, górna szuflada jest mniejsza. Ale mam też inne szafki w łazience, więc nie odczuwam braku miejsca.
|
Też mam zaplanowana duża zabudowę nad pralką, gdzie pomieszcze cała chemie, kosmetyki rzadko używane, ręczniki, zapasy itp. Codziennych kosmetyków raczej tam nie będę przechowywać bo niewygodnie będzie odchodzić po nie od lustra za każdym razem, jednak przy codziennej pielęgnacji najwygodniej mieć wszystko w zasięgu ręki stojąc przy lustrze. W takim razie chyba zobacze w praktyce czy mi wystarcza te szuflady.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|