2021-11-03, 10:00
|
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;88976921]Z tych zasad (z wklejonego linka) tak jakby wynika, że:
Z obowiązku testowania i wypełnienia formularza lokalizacyjnego zwolnieni są m. in.:
- (...)
- (...)
- osoby podróżujące do Czech drogą lądową z państw bezpośrednio sąsiadujących do 24h (UWAGA: w przypadku podróży drogą lotniczą, nawet na pobyt do 24h, obowiązują zasady jak powyżej),
Ja to rozumiem, że jeśli podróż z Polski i do 24 h, bez noclegu, to nie trzeba testu.
Ale dla pewności zadzwoniłabym do biura podróży, z którym potencjalnie planujesz wycieczkę i spytała.
Zasady też mogą się zmieniać z czasem, więc nie ma gwarancji, że będą takie same na przykład w przyszłym tygodniu.
W trakcie wakacji w przypadku takich jednodniowych wycieczek na Słowację biura podróży ostrzegały, że osoba niezaszczepiona może jechać, ale ona ponosi ryzyko jeśli służby skontrolują turystów (nie wiem jakie były wtedy zasady wjazdu na Słowację).
Tak że polecam kontakt z biurem podróży.[/QUOTE]
Dzieki dzieki. Podczas wakacji zadne biuro o tym nie wspomniało jeśli chodzi o Czechy o jakies pokrycie kosztów itd.
Liczyłam ze może ktoś jest teraz i wie może coś na ten temat bo na stronach nic nie widzę Ale dzieki za pomoc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|