Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy pierwszego świata + ot, część 6.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-11-16, 10:55   #1155
cava
Zakorzenienie

Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 6.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Zima nie równa się lód. Dużo butów na obcasie (i nie tylko na obcasie) ma łysą, śliską podeszwę, w której już w mieszkaniu ledwo chodzę, a co dopiero miałabym w nich wyjść i spędzić kilka godzin.

No właśnie nie mam. Butów ładnych, w których da się wytrzymać kilka godzin. Albo są noszalne i brzydkie, albo ładne i ledwo da się w nich stać
ECCO ma ponoć wygodne i dobrze ustawione/stabilne szpilki.
Czy szpilki od nich miałam to już nie pamiętam, ale inne co miałam były faktycznie bardzo wygodne. Gorzej z uroda, ale to już kwestia indywidualna co komu sie podoba.

I jest jeszcze jedna firma tego typu, jak mi minie atak sklerozy a nie zapomnę, to napiszę.

+ zamszowe szpilki są na ogół miększe i łatwiej się układają do stopy od gładkich, typowo skórzanych.
+ wkłada się do szpilek korki/wkładki pod przód stopy i najlepiej je mieć przy zakupie i mierzyć buty z nimi. No takie korki to warto by mieć już przetestowane, bo tez sobie trzeba dobrac metoda prób i błędów.

No i jednak, na dłuższa metę w szpilkach nogi bolą. To nie jest normalne ustawienie stopy. Można się zaklinać, gadać, kupować jak najwygodniejsze, ale po jakimś czasie i z... wiekiem, po prostu bolą, bo to szpilka/wyższy obcas.

Nawet Viktora Beckham zapytana kiedyś czy jej stopy nie bolą, powiedziała ze bolą okropnie, ale albo szpilki albo wygoda i ona po prostu cierpi ale nosi. A ta to już raczej nie musiała chodzić w byle czym.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując