Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Korepetycje językowe - co nam (nie) pasuje w nauczycielach, ich metodach nauczania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-11-18, 15:52   #3
Klaudusia07
Przyczajenie

Dot.: Korepetycje językowe - co nam (nie) pasuje w nauczycielach, ich metodach naucza

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Szukałaś byle gdzie, chciałaś zapłacić mało no to masz. Znalazłaś byle co. Inna sprawa, że jak płacisz tanio to niby czemu liczysz na nie wiadomo jakie materiały interaktywne? Wszystko kosztuje. Cudzy czas też. Ja jako lektor pracuję legalnie przez szkołę, lubię robić własne materiały, ale serio jestem zawalona od rana do nocy, dla klientów biznes uczę się wąsko specjalistycznych rzeczy, więc prędzej nauczę się słownictwa branżowego dla technika niż będę tracić godziny, których nie mam na robienie każdemu materiałów interaktywnych. Najzwyczajniej w świecie doba nie ma tylu godzin, żebym miała na to czas. Ukrywanie personaliów lektora i opłaty faktycznie dziwne. Co do materiałów interaktywnych- dobry lektor zna rynek i jak są takie podręczniki to ci odpowiedni wybierze i poleci. Inna sprawa, że nikt jak mu zapałacisz za Ciebie języka się nie nauczy. To wymaga też pracy własnej. Na tacy nikomu wiedzy nie podam. I nie, obrazki nie uczą mówić. Mówić uczy mówienie. A to wysiłek, którego wielu ludzi unika jak może. Ja uczciwie mówię, że od patrzenia na mnie nikt się mówić nie nauczy. Trzeba mówić żeby mówić. Tak samo jak nie, nikt nie nauczy się żadnego języka bez gramatyki. Po prostu ludzki mózg tak przetwarza języki naturalne, że jej potrzebuje.
Dlaczego pisze Pani nieprawdę, że szukałam byle gdzie i że chciałam zapłacić mało? Nigdzie nie napisałam ile zapłaciłam, więc nie wiem skąd te przypuszczenia. Poza tym nie uważam, że obrazki nauczą mnie mówić. Nauka mówienia nie jest w ogóle moim celem na ten moment, więc nie wiem dlaczego zaczęła Pani tan wątek.
Klaudusia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując