2021-11-21, 19:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89005456]Jak najszybciej rozmrozic mieso mielone? Wlozylam do zimnej wody ale to chyba potrwa.
Chcialabym tak za godzine zaczac smazyc, to sa 2 woreczki po 250 gram, czy ewentualnie jak sie nie do konca rozmrozi to mozna rozmrozic na patelni juz smazac? (Podobno nie mozna, ale w sumie nie wiem czemu).
Mam opory przed rozmrozeniem w mikrofalowce, ale moze moglybyscie mnie uspokoic ze bedzie ok? 
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------
Tinker, przede wszystkim zanim cokolwiek sie zacznie robic, to pierwsza kwestia jest zapisywanie WSZYSTKIEGO co sie wydaje. Mi najlatwiej sie pracuje z notatnikiem w telefonie, np. notion, tworze sobie tam liste i zapisuje jak jestem w autobusie np. Juz samo zapisywanie otworzylo mi oczy.
Poza tym polecam youtube czy instagram taki jak Po Taniosci i Moje na wierzchu, dziewczyny bardzo fajnie pokazuja, jak mozna sie lepiej zaczac obchodzic z pieniedzmi.
Polecam ci tez aplikacje blix, nie chodzi o to, zeby latac po calym miescie i szukac promocji i kupowac tego nie wiadomo ile, ale jesli np. wiesz, ze jecie 6 kostek masla w miesiacu, pierzecie w konkretnym proszku czy uzywacie konkretnego antyperspirantu, to rownie dobrze mozna kupic po kilka sztuk jak akurat sa o 50% tansze.[/QUOTE]Ja rozmrażam w mikrofali i spoko, ale też zaraz po rozmrożeniu smażę, więc nigdzie nie leży. Pół kilo rozmraża się chyba 15-18min.
Cytat:
Napisane przez NinaSimone
Pytanie do kociarzy. Czy dostanę jakaś dobra składowi karmę za 150zl. Nie licząc dostawy w ilości 60x400 g?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Nie. Najtańsza jaką kojarzę z takich znośnych (czyli okej, ale nie ma szału) to smilla i za 150zl powinnaś byś w stanie kupić około 40x400.
Rozwiązaniem jest kupowanie większych puszek, jak patrzę na zooplusie to jest 24x800 za 130zl.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|