2021-11-22, 20:54
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca i rodzice
Cytat:
Napisane przez Jarek1999
Witam wszystkich na forum
Otóż chętnie zasięgnąłbym porady, co wy sądzicie na ten temat otóż mam 22 lata, pracuję i studiuje w dużym polskim mieście, moi rodzicie, mieszkają na wsi, oboje nie pracują, tzn. mają małą hodowlę, ale niewiele z tego pieniędzy.
Co miesiąc staram się im podsyłać kilkaset (ostatnio jak byłem w domu, to zostawiłem ponad tysiąc złotych), jestem już trochę zmęczony tym, że praktycznie oszczędzam na wszystkim i proszę, aby poszli do pracy, bo jest mi też ciężko i mogli być samodzielni finansowo (jak byłem mały to ciągle była bieda w domu i nie było na nic pieniędzy), ale słyszę zdania „to nie jest takie proste” „może ty poszukasz mi pracy”, czy „już się biorę do roboty”
To rodzice i kocham ich, ale nie wiem co dalej, wziąć nadgodziny albo pracę poboczną ? Co zrobić w takiej sytuacji ?
|
Zabrzmi może okrutnie, ale przestać wysyłać.
Moi rodzice to podobny typ finansowy (też rolnicy i też biedne dzieciństwo miałam). Ale zawsze jakoś spadali na cztery łapy. A to kolejny kredyt udało się dostać, a to dopłaty w końcu przyszły, a to ojciec zaczepił się gdzieś na czarno przy remoncie. Ale zawsze minimalnym wysiłkiem, byle w miarę wyjść na prostą, a potem znowu można odpuścić. Skoro rodzice sobie przez 20 lat bez Twojego wsparcia radzili, to i dalej sobie poradzą. I tak już mają łatwiej, bo odeszło im utrzymywanie Ciebie. Nie dostaną pieniędzy od Ciebie, to znajdą inny sposób, by je zdobyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|