2021-11-23, 18:56
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
Napisane przez _hiver_
Tabletki do ssania z porostem islandzkim np. Isla.
Węch wrócił mi po ok. 6 miesiącach, bardzo mi pomógł trening węchowy przez kilka tygodni.
W końcu, po 10 miesiącach wrócił mi smak  .
Jak wiadomo, węch wpływa na odczuwanie smaku, więc po poprawie węchu wydawało mi się, że i smak wraca, ale nie, bo po zamknięciu ust nie czułam, co dokładnie jem, tylko główne smaki, jak dobrze, że w końcu poprawa, gdzieś czytałam, że powyżej roku szanse na powrót węchu i smaku bardzo maleją.
|
Jaki to trening?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------
Cytat:
Napisane przez andra
Nie miałam, chyba długo bo jakieś 5 m-cy. Na początku duże omamy (że coś śmierdzi) i nic więcej. Na końcu, tak ze 2 mce, wydawało się że już jest, super bo czuję jedzenie, po czym szłam z radością do Rossmana kupić sobie jakikolwiek zapach, kosmetyki  a tu NIC, wielkie nic.
Nie czułam prawie nic, konkretne nuty nadal były wyłączone.
Teraz myślę że jest 95-97%. Czasem jest krótka awaria  (może się coś uszkodziło :[ ). Utrata smaku była krótka i szybko przeszła.
|
Właśnie to tak u mnie wyglada, że tak powiem brzydkich zapachow typu ryba zepsute mięso czosnek w ogole nie czuje a perfumy kupilam beż problemu
|
|
|