2021-12-07, 11:17
|
|
(=^‥^=)
|
Sylwester ze znajomymi, a nowa znajomość
Cześć 
Sytuacja wygląda tak, że zostałam zaproszona na sylwestra do parki moich znajomych. Mają tam być też nasze wspólne dwie koleżanki (z czego jedna przyjeżdża zza granicy ze swoim chłopakiem, którego gospodarze nie znają). Do tego ma być jeszcze jakiś jeden ich kumpel, którego reszta z nas nie zna.
Problem w tym, że jak się umawiałam na tego sylwestra to byłam sama i nie wiedziałam, że z kimś będę. Teraz sytuacja się nieco zmieniła. Poznałam kogoś, wszystko jest na dobrej drodze i bardzo możliwe, że coś z tego będzie.
Za wczasu chciałam zapytać ich, czy ewentualnie bym mogła przyjść z osobą towarzyszącą, bo sytuacja uległa zmianie i sami rozumieją.
Dostałam odpowiedź, że nie. Powód? Nie chcą kogoś obcego w domu. Jak odparłam, że przecież chłopak naszej innej koleżanki też jest dla każdego obcy to usłyszałam, że to inna sytuacja.
Teraz się zastanawiam, co zrobić? Nie wyobrażam sobie nie spędzić sylwestra razem. Dla mnie to ważny dzień. Poza tym czuję się okropnie z faktem, że tamta sytuacja z chłopakiem koleżanki jest 'inna' (są razem krótko i nikt kompletnie tego człowieka z nas nie zna też, więc nie rozumiem), poczułam się niesprawiedliwie.
|
|
|