2021-12-13, 18:26
|
|
music is my best friend ♫
|
Dot.: Mamy lipcowe 2022
Cytat:
Napisane przez MokkaLady
Zainteresowałaś mnie tym tematem. Właśnie sprawdziłam że krem z filtrem który używam (z Dermedic) ma i filtry mineralne i chemiczne (ma w składzie oxybenzon). Polecisz jakiś krem z filtrami mineralnymi do twarzy? Nie pomyślałam wcześniej żeby sprawdzić czy krem z filtrem ma jakieś złe dla nas składniki. Dzięki za tą informację!
|
Wszystko zależy od tego jaką masz cerę. Ja mam tłustą, skłonną do zapychania. Obecnie używam Madara SPF30 przeciwzmarszczkowy krem tonujący (na lato dla mnie za treściwy i za gęsty) Zimą na spacery będzie idealny. Posiadam też Madara City CC krem wyrównujący koloryt skóry SPF15 Tego używam zamiast podkładu. W sumie o każdej porze roku mi pasuje, poza mega upałami. Gdyby jeszcze miał większy filtr to by było miodzio. Mam też Resibo Team Sunscreen krem nawilżająco-regulujący Light SPF30 który lekko barwi skórę. Coś czuję, przy temperaturze powyżej 25 stopni się nie sprawdzi. Do tego czasu i tak pewnie go zużyję. Nie znalazłam jeszcze idealnego kremu z filtrem mineralnym. Muszę się za czymś rozejrzeć ale pewnie kupię dopiero w okolicy kwietnia-maja. Do tego czasu wystarczy mi to co mam.
|
|
|