Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2022
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-12-13, 18:26   #152
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Dot.: Mamy lipcowe 2022

Cytat:
Napisane przez MokkaLady Pokaż wiadomość
Zainteresowałaś mnie tym tematem. Właśnie sprawdziłam że krem z filtrem który używam (z Dermedic) ma i filtry mineralne i chemiczne (ma w składzie oxybenzon). Polecisz jakiś krem z filtrami mineralnymi do twarzy? Nie pomyślałam wcześniej żeby sprawdzić czy krem z filtrem ma jakieś złe dla nas składniki. Dzięki za tą informację!
Wszystko zależy od tego jaką masz cerę. Ja mam tłustą, skłonną do zapychania. Obecnie używam Madara SPF30 przeciwzmarszczkowy krem tonujący (na lato dla mnie za treściwy i za gęsty) Zimą na spacery będzie idealny. Posiadam też Madara City CC krem wyrównujący koloryt skóry SPF15 Tego używam zamiast podkładu. W sumie o każdej porze roku mi pasuje, poza mega upałami. Gdyby jeszcze miał większy filtr to by było miodzio. Mam też Resibo Team Sunscreen krem nawilżająco-regulujący Light SPF30 który lekko barwi skórę. Coś czuję, przy temperaturze powyżej 25 stopni się nie sprawdzi. Do tego czasu i tak pewnie go zużyję. Nie znalazłam jeszcze idealnego kremu z filtrem mineralnym. Muszę się za czymś rozejrzeć ale pewnie kupię dopiero w okolicy kwietnia-maja. Do tego czasu wystarczy mi to co mam.