Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-12-19, 19:52   #3224
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Warto napisać "oficjalne" pismo, że była to wada ukryta, odkryta w takim a takim czasie po zakupie, dokonanym w takim a takim dniu. W związku z wystąpieniem wady ukrytej sprzedawca albo ma pokryć koszt usunięcia wady lub zaakceptować odstąpienie od umowy.
Trochę inaczej podchodzą, jak się takie pismo napisze i im wyśle, nawet na olx.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mam takie pismo wysłać w wiadomości na olx do sprzedawcy? Zadałam pyt na forum prawnym i babka mi napisała, ze miała trochę inna syt, ale olx ja olali i ma się dogadać ze sprzedawca. Myślałam czy, by nie napisać do uokik, ale nie wiem czy tam ktoś mi pomoże stosowne pisma ogarnąć i czy to za free czy co

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
I ten jego filmik ma np. 15 minut pracy pod obciążeniem podczas wyrabiania ciasta? Szczerze wątpię, zwłaszcza że filmik mógł nagrać nawet rok czy dwa temu, niekoniecznie tuż przed wysyłką.
Nie wiem jak dokładnie wygląda odstąpienie od umowy przy zakupie od osoby prywatnej, musiałabyś doczytać. Na pewno jest to jedna z opcji w rękojmi.
Jedno co mi jeszcze przyszło do głowy to jak robot jest już po gwarancji możesz spróbować zapytać w serwisie agd ile kosztowałaby wymiana szczotek w silniku. Tylko obawiam się że koszt może być spory i na koniec wyjdzie że skończysz z używanym robotem w cenie nowego (choć może nie, nie wiem jaka była różnica w cenie).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mnie te filmiki się nie wyświetlają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując