2022-01-06, 10:31
|
|
zielony stworek
|
Dot.: Cierpiący na HO. Tęsknota za biurem
Cytat:
Napisane przez Mimiko
Przyłączam się do cierpiących z powodu HO. Do czasu pandemii pracowałam trochę z domu, trochę z pracy. Nigdy nie siedziałam w biurze od 9 do 17, ale też nie siedziałam cały czas w domu. Wychodziłam na zebrania, na spotkania, widziałam się z zespołem, czułam że mam podział na czas pracy i czas wolny. Od marca jestem zupełnie na HO i naprawdę mi źle. Brakuje mi ludzi z pracy, brakuje mi tego wyszykowania się, czyli ładnego ubrania, makijażu, nawet dojazdów do pracy mi brakuje. Lubię prowadzić samochód, relaksuje mnie to, a teraz nawet tego nie mam, bo nie mam gdzie jeździć. Mam też problem z organizacją pracy i tym, że ciągle muszę być online. Kiedyś wychodziłam z budynku i o pewnych obowiązkach nie musiałam myśleć.
|
Może filmy motywacyjne na Youtube, takie o sprzątaniu i organizacji czasu. 
Cytat:
Napisane przez Mimiko
Zakładam wątek dla wszystkich, którzy od czasu pandemii są przymuszeni do pracy lub nauki z domu i mają tego serdecznie dość.To jest wątek do narzekania i pocieszania się wzajemnie, zwłaszcza jeśli wszyscy naokoło cieszą się z home office, a "tylko" wam coś nie pasuje. Wątek zainspirowała wiadomość, którą wczoraj dostałam, że moja uczelnia zostanie zamknięta co najmniej do końca stycznia. Czyli kolejny rok pracy zdalnej leci  .
|
Brakuje Ci kontaktu z ludźmi. Ja to zaczęłam już nawet rozmawiać z nieznanymi mi ludźmi w sklepie. Nie jesteśmy w tym same. Często w odpowiedzi słyszę, że ktoś siedzi sam, rodzina nie może przyjechać itd.
Jestem
tutaj
|
|
|