Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-01-12, 05:25   #4986
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Mucovagin się nadaje i - choć tani nie jest - jest genialny. Bardzo wydajny, nie trzeba dużo, te pompki z zestawu są, moim zdaniem, za duże.

Tak z innej beczki, pamiętam że niedawno pytałaś o przepis na bardzo miękkie kluski śląskie. Otóż przypadkiem udało mi się zrobić bardzo miękkie i mega smaczne, więc się podzielę: zrobiłam kluski nie z ziemniaków, ale z resztki puree z poprzedniego dnia. Do puree dodałam łyżkę masła i serek wiejski lekki Piątnica (bo taką mam metodę...) I bardzo mocno ugniotłam. A że wyszło mi za dużo o 400ml, to następnego dnia z tych 400ml usunęłam 100ml, dodałam 100ml mąki ziemniaczanej, z powrotem ziemniaki, jedno jajko... Jajko było duże, więc sypnęłam jeszcze troszkę mąki, wyrobiłam (mocno kleiste było), przy wyrabianiu kulek obtaczałam je w mące pszennej (żeby się nie lepiły), gotowanie +4 min od wypłynięcia. Już nigdy nie wywalę resztki puree, bo były pyszne.

Bardzo dziękuje zapisałam. Akurat wszystko mam i bede testować ;p
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując