2022-01-12, 09:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Cytat:
Napisane przez Nette
Dlatego mnie to tak dziwi, przecież przelewanie soku jest strasznie nieracjonalne. Jak płatkom to różnicy nie robi, więc OK, niech będzie dla estetyki przesypane, to przelewanie soku - czy np. mleka - jest zwyczajnie głupie... Nawet jeśli niby rodzina szybko wypija, to nadal lepszy sok otwarty sekundę temu, niż 24h temu - bo dodatkowe życie nie miało czasu się rozwinąć.
Może to ma jakiś sens jeśli taka babeczka jest vlogerką kulinarną i nie chce pokazywać marek produktów, no ale nawet w takim przypadku rozlewanie produktów na zapas jest nieracjonalne.
|
Nigdy sie z tym nie spotkałam, ale tez uwazam, ze to głupie sama przesypuje sypkie rzeczy, bo raz że tak mi łatwiej zachować ład w szufladzie czy szafce, dwa nic sie nie rozsypuje, trzy zawsze to dodatkowa ochrona przed molami. Płynnych rzeczy nie otwieram do momentu spozycia. Nie wiem skad w ludziach taka przesadna mania "estetyki", tak jakby w kartonie z sokiem było coś złego. Butelka/słoik ketchupu też są nieestetyczne?
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------
zarzucisz nazwą kanału?
|
|
|