Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-01-12, 09:32   #2847
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Dlatego mnie to tak dziwi, przecież przelewanie soku jest strasznie nieracjonalne. Jak płatkom to różnicy nie robi, więc OK, niech będzie dla estetyki przesypane, to przelewanie soku - czy np. mleka - jest zwyczajnie głupie... Nawet jeśli niby rodzina szybko wypija, to nadal lepszy sok otwarty sekundę temu, niż 24h temu - bo dodatkowe życie nie miało czasu się rozwinąć.
Może to ma jakiś sens jeśli taka babeczka jest vlogerką kulinarną i nie chce pokazywać marek produktów, no ale nawet w takim przypadku rozlewanie produktów na zapas jest nieracjonalne.
Nigdy sie z tym nie spotkałam, ale tez uwazam, ze to głupie sama przesypuje sypkie rzeczy, bo raz że tak mi łatwiej zachować ład w szufladzie czy szafce, dwa nic sie nie rozsypuje, trzy zawsze to dodatkowa ochrona przed molami. Płynnych rzeczy nie otwieram do momentu spozycia. Nie wiem skad w ludziach taka przesadna mania "estetyki", tak jakby w kartonie z sokiem było coś złego. Butelka/słoik ketchupu też są nieestetyczne?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

zarzucisz nazwą kanału?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując