2022-01-12, 21:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
Napisane przez Pani_Mada
zamawiałyście kiedyś receptę na stały lek w ikp?
kilka dni temu złożyłam zamówienie na tabletki antykoncepcyjne. po wyklikaniu wszystkiego recepta pojawiała się normalnie w zamówionych receptach ze statusem "wysłane"
weszłam dzisiaj zobaczyć co z tym zamówieniem i nigdzie tego nie widzę. nie ma tego zamówienia ani w wysłanych, ani w zaakceptowanych, ani w odrzuconych...
to normalne? jeśli lekarz poz nie wystawił mi tej recepty to nie powinno to wpaść do odrzuconych?
nie wiem czy składać zamówienie jeszcze raz czy nie ma sensu
i pytanie nr 2 - jeśli z jakiegoś powodu lekarz już nie pracuje to ja się jakoś o tym dowiem, że muszę sobie wyznaczyć innego lekarza poz? albo przekieruje mnie automatycznie do kogoś innego? nie byłam u tego lekarza już długo i w sumie nie wiem czy nadal pracuje
|
Nie wiem jak z receptą, ale w kwestii lekarza najlepiej zadzwonić do przychodni. U mnie w przychodni już kilka razy robili aktualizacje deklaracji wyboru lekarza bo niby zmieniały się jakieś przepisy (a lekarka nadal pracuje ta sama). Nigdy nikt nie informował tak po prostu o tym że trzeba tą deklarację wypełnić, tylko przy okazji wizyty, więc jak długo nie byłaś u lekarza to możliwe że nie masz aktualnej deklaracji. Zerknij czy nie da się jej wypełnić przez ikp, wydaje mi się że gdzieś widziałam tą opcję.
Mój TŻ był od dzieciństwa zapisany do przychodni, ale z niej nie korzystał. Lekarze już się tam kilka razy wymienili, a jego nikt nie informował że ma sobie kogokolwiek wybrać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|