2022-01-12, 21:11
|
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
Napisane przez lightangel
Nie wiem jak z receptą, ale w kwestii lekarza najlepiej zadzwonić do przychodni. U mnie w przychodni już kilka razy robili aktualizacje deklaracji wyboru lekarza bo niby zmieniały się jakieś przepisy (a lekarka nadal pracuje ta sama). Nigdy nikt nie informował tak po prostu o tym że trzeba tą deklarację wypełnić, tylko przy okazji wizyty, więc jak długo nie byłaś u lekarza to możliwe że nie masz aktualnej deklaracji. Zerknij czy nie da się jej wypełnić przez ikp, wydaje mi się że gdzieś widziałam tą opcję.
Mój TŻ był od dzieciństwa zapisany do przychodni, ale z niej nie korzystał. Lekarze już się tam kilka razy wymienili, a jego nikt nie informował że ma sobie kogokolwiek wybrać.
|
w ikp mam wpisanego lekarza poz
przy pielęgniarce i położnej mam dopisek, że obydwie nie świadczą już usług w tej przychodni. więc rozumiem, że powinnam sobie wybrać nowe, ale przy lekarzu nie ma takiego dopisku więc wydawałoby się, że nadal pracuje
ale może faktycznie zadzwonię jutro o co chodzi
może jest na urlopie dlatego nie zrealizował mi recepty, chociaż jest przeklikałam wszelkie opcje w ikp i nie wygląda na to, jakby czekała na zaakceptowanie czy coś (nie widnieje też jako odrzucona). po prostu zamówienie na lek zniknęło
|
|
|