Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-01-14, 20:23   #152
Nette
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Pytanie może głupie, ale ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać:
Po lecie chcę wrócić do pracy. Nie wiem jeszcze, w co konkretnie będę celować (dodam, że będę też dorabiać z domu), ale zastanawiam się, czy są miejsca, w których absolutnie nie akceptuje się tatuaży? Czy to zależy tylko od preferencji konkretnego pracodawcy? W ciągu mojego "siedzenia" w domu zrobiłam 4 tatuaże: 2 przedramiona, obojczyk i żebra, więc część z nich jest widoczna np. jak mam krótki rękaw, czy koszulkę na ramiączkach i tak zastanawiam się, czy to może z góry mnie skreślić z pracy np. w jakimś biurze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na stanowiskach back office / middle office to raczej nie powinno znaczenia, zresztą przy dress code raczej tego nie będzie widać. Zakładając że wybierzesz pracę w chodzeniem do biura. Są w takich miejscach ludzie z wytatuowanymi rękawami i w sumie nikomu nic do tego, a czasem coś wystaje.
Inna rzecz, że rekruter może mieć jakieś osobiste uprzedzenia i może to rzutować na jego decyzję. Ale... Czy chciałabyś pracować dla takiego szefa?
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując