Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Euforia
Wątek: Euforia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-01-15, 19:43   #5
chacaos
Zadomowienie

Dot.: Euforia

Też oglądam, bardzo magnetyzujący serial, podzielam zachwyt nad montażem i muzyką. To jedna z niewielu produkcji, na którą naprawdę czekałam i gdyby nie wrzucali po odcinku na tydzień, to bym już pewnie miała obejrzaną całość. Zwykle seriale o nastolatkach są schematyczne i albo przedstawiają cukierkowe dramaty, albo robią z nastolatków dorosłych. Tutaj oczywiście jest sporo przejaskrawienia, ale widać, że bohaterowie są niedojrzali i zagubieni, z realistycznie niedojrzałym podejściem do relacji międzyludzkich i seksu (porównuję z Elite, gdzie znudzeni 16-latkowie zaczynają swingować ).
Nie lubię szczególnie tematyki narkotyków ani nie szaleję za postacią Zendayi, więc główny wątek jest dla mnie najmniej interesujący. Nate&Cassie - będzie z tego jazda bez trzymanki, jestem ciekawa, jak to poprowadzą. Na scenie z wanną siedziałam jak na szpilkach, Sydney jest świetną aktorką. Mam nadzieję, że będzie więcej Lexi w tym sezonie, to moja ulubiona postać, bardzo ciekawa w swojej ,,normalności'' (na tle rówieśników).
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując