2022-02-25, 07:24
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dylematy moralne - wegetarianizm, cierpienie zwierząt
Cytat:
Napisane przez Finlora
Ale niestety zbyt dużo nabiału lub dużo strączków może wywoływać bardzo nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe.
Ja nigdy nie zwracałam uwagi na to czy surowe mięso ma z czymś kontakt, tak samo normalnie myłam je pod bieżącą wodą itd.
Co do łatwości - dietę bezmięsną trudniej zbilansować, ja się sama za to nie brałam i wolałam poprosić o dietetyka.
Co do testowania kosmetyków - ludzie albo nie mają wiedzy na ten temat albo kompletnie mylne pojęcie o co w tym chodzi. Bo owszem, krem L'oreala, który kupują nie jest testowany, bo w UE jest to zakazane. Tylko nie o to w tym chodzi. Albo przekonanie, że skoro to polska firma, to na bank jest cf.
Albo myślałam ostatnio o kupnie jedwabnej poszewki na poduszkę, z troski o włosy, o skórę itd, ale przypomniało mi się jak powstaje jedwab i no nope 
|
Ale mnie nie chodziło o zbiansowanie diety, tylko o same kulinaria. Mięso musi byc w chlodni, a suche strączki nie. Poza tym mięso w nadmiarze przecież tez zaszkodzi. Jak wszystko. I te dolegliwości to też nie u każdej osoby wystąpią. Dieta mięsna też może być zle zbilansowana.
|
|
|