Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak rozmawiać z ludźmi?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-02-26, 05:29   #8
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Dot.: Jak rozmawiać z ludźmi?

Cytat:
Napisane przez AjnHirJar Pokaż wiadomość
Biorę leki przeciwdepresyjne(ssri), gdybym ich nie brał to bym leżał cały dzień w łóżku w niepokoju i nie dałbym rady nic zrobić.

Chodzę na psychoterapię na nfz, lecz nie widzę jej przydatności.

Na terapiach autyzmu nigdy nie pokazywali nam żadnego algorytmu jak rozmawiać. Chciałbym taki algorytm mieć.
Być może pomogłaby zmiana lekow lub nurtu terapii? Jak długo już się leczysz? Masz pracę/hobby, czy one aktywności w życiu?
Jeśli chodzi o rozmowy, to nie ma jednego skryptu, którego trzeba przestrzegać natomiast umiejętności społeczne można rozwijać jak każde inne dzięki wiedzy i praktyce, zwłaszcza jeśli mówimy o tzw small talk. Ja nauczyłam się go dopiero obserwując ludzi w środowisku zawodowym. Większości ludzi wystarczy jeśli będziesz uprzejmy i okazywał zainteresowanie tym, co mówią, często wystarczy uśmiech i male komentarze typu serio? Ojej! I jak sobie z tym poradziłeś? Itd
Inna sprawa jeśli zależy Ci na głębokiej przyjaźni i więzi, chociaż z mojego doświadczenia i tak trzeba przejść przez ten płytki etap znajomości na początku.
Związki odpuściłbym w ogóle do czasu aż uporasz się z depresją, w tym stanie będzie Ci ciężko zbudować coś zdrowego i możesz skończyć jeszcze bardziej sfrustrowany.

Sent from my BV9800Pro using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując