2022-03-08, 23:39
|
|
Konto usunięte
|
Projekt "Czerwona szminka" - pomoc dla Ukrainek
Drogie dziewczyny,
na początku proszę o chwilowe nieprzenoszenie tego wątku do tego przypiętego u góry - bo zanim zacznę działać, chciałabym poznać opinie innych kobiet - czy mój tok myślenia jest słuszny.
Przypadkiem, siedząc dziś u kosmetyczki, scrolując neta znalazłam taki artykuł
https://www.vogue.pl/a/ustroic-cierp...ncentracyjnych
i tak pomyślałam - czy faktycznie jako pomoc dla kobiet z Ukrainy wystarczy papier toaletowy i mydło?
lata temu zrobiłam tu fantastyczną zbiórkę dla starszej pani z Krakowa - w ramach Szlachetnej Paczki - i to dzięki waszej pomocy i ofiarności udało się wszystko zorganizować.
Moje przemyślenie jest takie - gdybym uciekła w tym czym stoję, bardzo brakowałoby mi wielu rzeczy. Koronkowych majtek, ładnego biustonosza, tuszu do rzęs...
Przejrzałam swoją kosmetyczkę - mam mnóstwo zalegającej kolorówki - rzeczy, które kupiłam, okazały się niewypałem, nie mam ich komu oddać, a były na tyle tanie, że nie opłaca się ich wystawiać na sprzedaż. Może też tak macie?
Na gorąco podzieliłam się pomysłem z moją kosmetyczką - uznała, że świetny. Mam przygotować plakat na drzwi i koszyczek na dary - ale sądze, że wiele kobiet - w tym wy - ma zalegającą kolorówkę, niepasujący już biustonosz...
Jak myślicie, dobry pomysł? Dołączycie się do takiej zbiórki?
|
|
|