2022-03-09, 15:29
|
|
|
polaczek cebulaczek
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 4 ♡
Cytat:
Napisane przez MrsSeductive
U mnie Bobunia wykrzywia o tak jedna stopę (troszkę mniej) ale tak mniej więcej. Myślałam że dostanie wlasnie jakieś wkładki buty a mi ortopeda powiedział że może być też tak że zacznie ustawiać nogi w X. I to jest niby normalne i do 3 lat się z tym nic nie robi. Załącznik 7768712
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
U mnie podobnie, właśnie tak do środka jakby stopy idą.
Cytat:
Napisane przez alwa
No właśnie to tak jak mi mówili czekać ze stopami samo się naprawi. Córka 5,5 roku i się nie naprawiło, stopy ma do środka. I jeszcze dodatkowo na nfz rehabilitację można zacząć dopiero od 6 roku życia. Byliśmy u fizjo, mamy ćwiczyć ale mam teraz taki młyn że się nie mogę ogarnąć więc już jedna wizytę kontrolną odwołałam bo bez sensu iść jak nie mam czasu z nią ćwiczyć [emoji2358]
Co do plaskostopia to do któregoś roku życia to normalne ale nie pamiętam do którego.
|
Właśnie tego, że jednak się nie naprawi trochę boję [emoji1383]☠♀️
Coś czytałam że z tym płaskostopiem u maluchów to często dlatego, że te stopy są takie tłuściutkie i dlatego przylegają całkowicie do podłoża przez tą warstwę tłuszczu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|