Dot.: Problematyczna skóra
Cytat:
Napisane przez Charlotte30
Pisze w sprawie porady. Mam problem ze skórą. Zmagam się z tym problemem od urodzenia ponieważ jako niemowle byłam bardzo wysuszona i byłam traktowana cała maścią tranową (jak ktoś zna zapach to niech sobie wyobrazić jak ładnie pachnialam xD ). Ale dobra do rzeczy chodzi o to że zmagam się z suchością skóry, głównie na twarzy w okolicach ust i policzków, czoło zwykle bywa tłuste czyli cera mieszana. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie wiem już co stosować. Używałam różnych produktów, żele do mycia twarzy, peelingi, kremy zwykle i tłuste nawet ostatnio kupiłam olejek i nic. Przez to że mam taką a nie inną cerę nie robię makijażu albo bardzo rzadko gdyż i tak widać naskórek i muszę użyć na wierzch kremu by go zamaskować mimo że przed makijażem też krem użyje. Dziś też zmagam się z suchością skóry na buzi jak i na rękach do tego stopnia że aż mnie swędzą ręce robią się czerwone i bardzo suche że nawet krem do rąk nie pomaga  Obecnie używam do mycia twarzy szczoteczki silikonowej żelu Biotaniqe cbd oil (chce kupić jeszcze olejek z tej serii) a krem z ziajii z nagietkiem - krem jest półtłusty. Jeśli macie jakiś pomysł co powinnam zrobić to proszę dajcie znać. Może też ktoś się zmaga z tym problemem i już sobie z nim poradził Z góry dziękuję za odpowiedź. 
|
Czy oglądał Cię dermatolog?
Wyzwanie Filmowe 5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55
|