Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy napisać do ex?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-04-11, 14:52   #1
starsgyn
Przyczajenie

Czy napisać do ex?

Siema. Postanowilem napisac bo potrzebuje kobiecego spojrzenia na sprawe, dosc delikatna bo chodzi o moja ex. Zdanie kumpli juz znam. Napisze szczerze jak bylo zeby dostac szczere odpowiedzi. Kilka lat temu bylismy w zwiazku, calkiem udanym w sumie. Ogolnie sie ukladalo ale mialem wtedy 20 pare lat i po 2 latach doszedlem do wniosku, ze to nie czas na dojrzale relacje i ustatkowanie sie. Ona tez nie byla bez winy bo troche sie czepiala, miala swoje humory, troche jakby zamykala mnie w klatce. Oszedlem ale przyznaje, ze przez jakis czas inicjowalem kontakt rowniez lozkowy i duzo bylo w naszej relacji zwrotow akcji, ona bardzo o ten zwiazek walczyla, ja niepotrzebnie robilem nadzieje, widzialem ze ja to meczy wiec pare razy kontakt ucinalem az w koncu ona uciela go calkiem. Po paru miesiacach zatesknilem, chcialem wrocic choc wiedzialem od wspolnego znajomego, ze zaczela sie z kims spotykac. Nie bede tu zdradzal szczegolow bo nie maja wiekszego znaczenia ale w koncu zgodzila sie dac mi szanse i wrocilismy do siebie. Z tym ze to tez byl blad i zrozumialem go dopiero po paru miesiacach, meczylem sie i w koncu odszedlem choc jakis kontakt nadal byl z mojej strony jak po pierwszym rozstaniu az w koncu zrozumialem, ze ja tym krzywdze i odcialem sie calkiem. Wiem ze bardzo to drugie rozstanie przezyla bo na poczatku jeszcze podpytywalem znajomych co u niej slychac. Wiem tez, ze chodzila do psychologa i po jakims czasie wyjechala z miasta. Teraz do sedna, od tamtej pory minelo ponad 3 lata. Ostatnio spotkalem sie ze starymi znajomymi i pojawil sie jej temat, przy okazji jakichs tam rozmow o dawnych czasach (cos na zasadzie ''ciebie wtedy nie bylo bo byles gdzies tam ze swoja ex" i tyle). Zapytalem nawet czy ktos wie co robi i jak zyje ale nikt juz nie ma z nia wiekszego kontaktu. Wszedlem pozniej na jej fb z ciekawosci ale konto ma ukryte tylko dla znajomych. Jej siostre mam nadal w znajomych, widzialem jakies zdjecia z jej wesela, na ktorych byla tez ex z jakims facetem. Nie wiem czy sa w zwiazku. Widze tez ze sie mocno zmienila od czasu jak ja ostatnio widzialem. Nie ukrywam, ze od tygodnia odkad pojawil sie jej temat ciagle mysle o tym zeby sie odezwac. Nie chce zadnych powrotow ale zwyczajnie zapytac co u niej i przy okazji przeprosic za tamte czasy. Wiem, ze wylala przeze mnie duzo lez i dopiero po latach widze, ze czesto traktowalem ja po chamsku, szczegolnie po rozstaniu. Teraz jestem innym facetem, mam swoje zasady, dojrzalem. Nie potrzebuje wiec umoralniania mnie tylko odpowiedzi na moje pytanie. Dodam, ze zanim weszlismy w zwiazek przyjaznilismy sie, zawsze moglem na nia liczyc, nigdy mnie nie zawiodla, wiem tez ze mnie kochala. Nie wiem czy to jest dobry pomysl zeby sie napisac dlatego pytam Was, jak Wy byscie zareagowaly na taka wiadomosc?
Warto sprobowac? Dodam, ze nie mysle o zadnym spotkaniu, tylko o zwyklej rozmowie. Z gory dzieki jak ktos przeczyta i odpowie.
starsgyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując