Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podział finansów w związku patchworkowym i wypominanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-04-22, 13:38   #18
Jagoda1982
Rozeznanie

Dot.: Podział finansów w związku patchworkowym i wypominanie

Cytat:
Napisane przez Kripi84 Pokaż wiadomość
Stać nas na wszystko, w sensie żyjemy dość rozrzutnie, w sensie częstych wyjazdów, wyjść, restauracji, imprez, małych przyjemności itp. Nie nazwałbym tego bogactwem, ale luźnym życiem. Trochę też z racji braku jak mówiłam jakiś kredytów czy wysokich stałych opłat. Przy czym ja oszczędzam do tego, a mój facet nie planuje wydaje kasę na hobby, motoryzację itp. Gdzie powinien odkładać tak jak ja na przyszłość, czy takie niespodziewane sytuacje losowe. Jestem rozczarowana nim, ale przez dzieci i sentymenty ciężko zakończyć mi ten związek. Bardziej zastanawiam się nad terapią dla par. Takie wypominanie w sytuacji gdy ja jestem jego podporą to niesprawiedliwość, brak szacunku i głupota z jego strony. Chciałabym by ten związek był symetryczny. I nie chodzi tylko o kasę, ale też wkład w domowe obowiązki i ten czas energię którą ja poświęcam jego dzieciom. Żeby to było w większym stopniu docenione i odwzajemnione.
to chyba trafiłas troche na takiego Piotrusia Pana
jak rozumiem nie macie wspolnoty majatkowej?
współczuje Ci szczerze i rozumiem Twoje roczarowanie. Tak jak napisałam widze siebie podobnie jako osobe zaradana, przewidujaca, dajaca duzo od siebie i gdybym była w podobnym układzie czułabym ogromny wewnetrzny zal i niesprawiedliwosc
A miej na uwadze ze jezeli on ma taki styl i takie podejscie to to tylko będzie sie pogłebiało tym bardziej ze TY ratujesz go z opresji...
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora