2022-04-26, 11:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę w 2022
Cytat:
Napisane przez _hiver_
To dobrze, że masz mniej obciążającą pracę, chyba był to zbyt duży wysiłek.
Ja miałam trochę ciężkie święta, najpierw zmieniły się plany wyjazdowe, a potem dużo pracowaliśmy aż do późna w piątek, wieczorem zakupy i byliśmy zmęczeni, dopiero od soboty przygotowania do świąt, gotowałam jeszcze w niedzielę rano.
Przytyłam kilogram, ale w tydzień zrzuciłam.
Nie piszę, bo znów źle jem, za dużo cukru  .Muszę chyba odstawić węglowodany z ziaren i ziemniaki, spróbuję w majówkę. Za 6 tygodni mam wyjazd i chciałabym schudnąć choć 3 kg.
Mrozisz owoce czy warzywa? Jaki masz przepis na lody?
|
Mrożę głównie owce i mięso. Przepis na lody mrożony banan w kawałkach zamrożony + truskawki, jagody, maliny co podleci. Do tego potrzebny dobry blender lub rozdrabniarka. Wychodzą jak gałkowe.
Inne to w foremkach na patyku, to samo tylko kolejność wykonania inna. Zblenderowany banan z truskawkami w foremki i do zamrażarki.
U mnie też ostatnio duzo cukru w porównaniu z poprzednimi miesiącami. Niestety na tym nowym stanowisku też często częstują słodyczami. Przeważnie odmawiam takiemu przypadkowemu częstowaniu, ale jak ktoś częstuje z okazji urodzin czy coś to już mi jakoś głupio odmówić. Ale zazwyczaj zostawiam cukierka na później jak już jestem głodna.
|
|
|