Napisane przez Angesi
Mam pytanie do dziewczyn, które myją włosy codziennie rano. Z góry uprzedzam, że szukałam na forum w wątku o przetłuszczaniu i w innych, ale nigdzie nie padło to pytanie, dlatego zakładam nowy wątek.
Od 10 lat myję codziennie włosy. Kiedyś myłam co 2 dni, ale były tłuste po 1,5 doby, chodziłam jeszcze wtedy do szkoły i nie chciałam wyglądać, jak fleja, więc przeszłam na codzienne mycie. Oczywiście z czasem świeżość włosów skróciła się z 1,5 doby do 16h. Gdy umyje włosy wieczorem około godziny 15 jest już masakra. Dlatego chciałabym przejść na mycie codziennie rano, aby największej liczby godzin świeżości włosów nie przesypiać. Mam do was pytanie, dziewczyny, czy mycie włosów codziennie rano nie sprawiło, że po jakimś czasie musiałyście myć włosy np. 2 razy dziennie, bo zaraz po myciu były już tłuste?
Jestem już tak zmęczona i zdesperowana, nie mam siły walczyć o zmniejszenie przepuszczania, bo próbowałam już wszystkiego â delikatnych szamponów, mycia orzechami piorącymi, mycia mąką, przetrzymania włosów, stopniowego odzywczajania od codziennego mycia. Nic to nie daje. Badałam hormony. Wszystko jest w normie, poza niedoczynnością tarczycy. Ale przy tej chorobie powinnam raczej mieć suchą skórę, a mam tłustą, jak cholera.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Angelika
|