kolega
chciałabym poznać zdanie innych osób, nie mam z kim porozmawiać - stąd post na forum.
Czy możliwe jest koleżeństwo z 20 lat starszym facetem? W sensie, ta różnica wieku. Ostatnio zostało mi zaproponowane, pomimo tego, że nie mamy zbyt wielu wspólnych zainteresowań. Nasze spojrzenie na wiele rzeczy różni się znacząco. i czasami mam wrażenie - że jego sposób mówienia jest zbyt nadający bliskość - częste używanie słowa 'my'; 'jak jest między nami' i inne sformułowania. Dotychczas prowadziłam z nim przez 5 lat stronę internetową około zainteresowań moich. Ale nigdy nie wychodziliśmy poza ten temat... dobrze nam się współpracowało - on odpowiadał za zarządzanie finansami ja za część artystyczną. Traktowałam to jako hobby ale coś się we mnie wypaliło i chciałam zakończyć pracę nad stroną. wyjechać, zacząć podróżować i poszukać miejsca gdzie na świecie otworzyć pensjonat, albo przynajmniej zacząć na początku pracę w jakimś. Mam wrażenie, że to był bodziec rozpoczynający serię trudnych dla mnie rozmów.
po prostu ważę bo lubiłam go przy prowadzeniu strony - jednak coś pokazuje mi czerwoną lampkę nawet na słowo koleżeństwo.
|